Tandhygienist, Janina Gröndahl

Välkomna åter igen för ett hälsosamt inlägg, ni vet, varannan dag träningsinlägg och varannan dag hälsoinlägg även fast de två oftast går hand i hand. Idag har jag haft en mycket hälsosam morgon då jag åt chiapudding med blåbär för att sedan åka iväg till min tandhygienist på Östermalm, Janina Gröndahl som jag gör var sjätte månad för att hålla koll så att mina tänder mår bra. Mina tänder såg bra ut men så har det inte alltid vart mina vänner. För några år sedan åt jag skräpmat in princip varenda dag och jag drack cola som om det var vatten och då mådde inte mina tänder jättebra. Jag hade hål i tänderna nästan varje gång jag gick till min tand hygienist på Östermalm tills hon informerade mig om att syran från colan och skräpmaten fräter på tänderna och att jag borde minska mitt innehav av onyttiga drycker bland annat.

Detta var början på min resa på intresset av träning och hälsa. Jag drog ner mycket på skräpmaten och läsken och åt nästan ingenting sådant på ett år men jag kände alltid ett sug efter det onyttiga och tappade senare motivationen att fortsätta. Mina tänder blev otroligt mycket bättre men jag ville kunna unna mig lite onyttigt ibland så jag bestämde mig för att äta onyttigt max en gång i veckan för att få upp motivationen igen, vilket min tandhygienist på Östermalm gick med på. Motivationen att käka nyttigt kom tillbaka för att jag fick unna mig onyttigheter igen.  

Nu när jag var hos Janina Gröndahl, tandhygienist på Östermalm så var det ingen förändring på mina tänder och de såg fina ut som vanligt. Så man kan ge sig själv en belöning ibland istället för att sluta med det man tycker om för hälsans skull. Så mina vänner, tänk på hälsan men ta inte bort det helt som ni älskar i livet, för då blir ingenting roligt. Kram, Saga.