Att våga börja gå i terapi

Det blir allt vanligare med psykisk ohälsa och som tur är blir det samtidigt allt vanligare att gå i terapi. Tur är väl det. Vore värre om det var tvärtom. Jag tror dock inte att det är alla som behöver som söker terapi och som faktiskt går och pratar med en terapeut trots att de egentligen skulle behöva det.

Det finns en väldigt duktig terapeut här i Hörby som erbjuder terapi nämligen Ulrikas Medvetenhet och Balans. Jag vet att hon är bra eftersom jag själv gick i terapi där för några år sedan. Mådde väldigt dåligt och var ständigt nerstämd och grät varje kväll när jag kom hem, alldeles deppig och fann ingen som helst mening med livet. Tog steget att ta hjälp med det, för jag ville må bättre. Kollade vilka alternativ det fanns för terapi i Hörby och föll för Ulrikas Medvetenhet och Balans. Det är ett val jag är stolt över än idag. Både att jag valde just dem men framförallt att jag faktiskt var stark nog att ta steget för att få hjälp med det.

Och samtidigt som det är bra att motivera andra till att gå och söka hjälp så tror jag att man inte ska tvinga dem utan att man ska få dem att inse problemet så att de själva tar steget för att ta hjälp med det. För att de själva ska vara motiverade till förändring i sin psykiska hälsa genom terapin så att de faktiskt är mottagliga för det som terapeuterna på Ulrikas Medvetenhet och Balans talar med dem om.